Redunox Rookgasreiniging op maat!
Rookgasafvoer verbrandingsmotoren
WKK installatie

Wat is een WKK installatie?

Een WKK installatie, ook wel warmtekrachtkoppeling genoemd, is een verbrandingsmotor met energiecentrale. Er wordt door een WKK gelijktijdig energie én warmte opgewekt. Er gaat tijdens de omzetting nagenoeg niets verloren, wat een WKK heel efficiënt en duurzaam in gebruik maakt.

Hoewel er ook micro-WKK’s voor woningen bestaan, is de techniek van een warmtekrachtkoppeling vooral bedoeld voor grote gebouwen of verbruikers met een grote warmtebehoefte, zoals ziekenhuizen en zwembaden. Ook in de glastuinbouw worden regelmatig WKK’s toegepast.

De werking van een warmtekrachtkoppeling

wkk installatie onderhoud rookgasreiniging

De WKK wordt aangedreven door een gasgestookte motor. Deze motor draait doorgaans op aardgas, biogas of stortgas en drijft een generator aan, welke de elektriciteit produceert. De warmte die tijdens het draaien door de motor en de generator wordt ontwikkeld, kan worden hergebruikt wordt om ruimtes te verwarmen. Op deze manier wordt nagenoeg alle energie nuttig gebruikt.

Rookgassen reinigen

Een WKK installatie geeft rookgassen af, net als een verbrandingsmotor. Omdat deze rookgassen schadelijk voor het milieu zijn, moeten deze worden gereinigd. De reiniging van de rookgassen dient aan hoge emissie-eisen te voldoen. De aangewezen oplossing hiervoor is het plaatsen van een rookgasreiniger. Deze bevat een katalysator die de rookgassen reinigt. Bij het reinigen van de rookgassen komt ook CO2 vrij. Dit kan een bijkomend voordeel opleveren voor de glas- en tuinbouw, omdat CO2 gebruikt kan worden voor de bemesting van de gewassen.

Onderhoud van een WKK

Doorgaans draait een WKK op aardgas, tenzij het om een bio-WKK gaat, welke op organisch afval of mest draait. Een bio-WKK vereist aanzienlijk meer kennis dan een gewone WKK. Bij ReduNOx gaan wij voor service, gegarandeerd zetten wij onze expertise in zodat u meer rendement behaald uit de WKK installatie. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring en beschikken over de benodigde ‘know-how’ wat betreft onderhoud en storingen van WKK-installaties.

Kiezen voor ReduNOx!

Waarom zou u kiezen voor ReduNOx? Daar kunnen wij kort en bondig het volgende op antwoorden:

  • Wij werken met hele specifieke producten, die andere bedrijven niet hebben;
  • ReduNOx beschikt over veel kennis van de rookgasreiniging markt;
  • Jarenlange ervaring als zelfstandig bedrijf;
  • Samenwerking met compagnons in Duitsland, die 70 jaar ervaring hebben in deze markt;
  • Rookgasreiniging op maat, ReduNOx bouwt de rookgasreiniger op de installatie. Andere bedrijven bouwen de installatie eromheen.

Alles voor uw WKK

Naast rookgasreiniging op uw WKK installatie, bieden wij nog meer diensten aan zoals de uitvoer van generatorinspecties, oliebemonstering en elektrisch onderhoud. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een offerte op maat. Mail naar info@redunox.com of bel met +31 (0)6 278 98 936. Wij helpen u graag verder! Onze medewerkers gaan erg deskundig te werk en bovendien kunt u rekenen op snelle service. Wat betreft onderhoud, maar ook bij complexe storingen.

Rookgasreiniging op maat voor WKK installaties / verbrandingsmotoren

rookgasreiniging-op-maat-wkk

ReduNOx B.V. is expert in rookgasreiniging. Wij bouwen de rookgasreiniger op de WKK (warmtekrachtkoppeling) installatie en niet eromheen. U kunt bij ons ook terecht voor WKK onderhoud, biogasmotoren en stortgas motoren.