Redunox Rookgasreiniging op maat!
Rookgasafvoer verbrandingsmotoren
WKK voor ziekenhuizen

WKK voor ziekenhuizen

Grote gebouwen, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis verbruiken veel energie. Er is in een ziekenhuis veel behoefte aan elektriciteit, die constant aangevoerd dient te worden en geen onderbrekingen mag kennen. Ook dient een ziekenhuis warm te zijn, vaak warmer dan de normale temperatuur in een woning, omdat men met zieke mensen van doen heeft. Normaal gesproken wordt de aanvoer van elektriciteit en warmte bewerkstelligd door twee separate systemen. Er is nu een systeem, dat zowel de elektriciteit als de warmte opwekt met één installatie. Dit een een warmtekrachtkoppeling (WKK). WKK voor ziekenhuizen wordt steeds meer gebruikt.

Hoe werkt WKK voor ziekenhuizen?

WKK voor ziekenhuizen werkt op zich vrij simpel. Vaak staat in de kelder van een ziekenhuis een grote motor, dit kunnen verschillende type motoren zijn, zoals een stoomturbine, een gasturbine of een verbrandingsmotor. Deze motor wordt dus aangestuurd op fossiele brandstoffen, maar in de toekomst mogelijk ook op een milieuvriendelijke brandstof zoals waterstofcellen. De motor in werking zorgt dat er een alternator in beweging gezet wordt. Deze alternator wekt elektriciteit op. Doordat de alternator in beweging is, komt er warmte vrij. Via een warmtewisselaar, wordt de warmte verwerkt, zodat dit gebruikt kan worden voor verwarming en warm water. Ook warmte wat vrij komt bij de verbranding om de motor te laten draaien wordt opgeslagen en gebruikt.

Voordelen van een warmtekrachtkoppeling

Doordat twee systemen zijn samengevoegd tot één systeem, hoeven er geen twee aparte systemen te draaien die beiden energie verliezen. De energie wordt in een WKK optimaal gebruikt, waardoor het brandstofgebruik veel lager is. Een ziekenhuis met normaliter een enorme hoge energierekening, kan zo wel tot 20% energie besparen. Hierdoor zal de energierekening drastisch verlaagd worden. Ook brengt een WKK de CO² flink naar beneden, wat dus goed is voor het milieu.

Rookgasreiniger

Hoewel een WKK al een stuk duurzamer is, gebruikt het wel een verbrandingsmotor, wat ervoor zorgt dat er rookgas met schadelijke stoffen vrij komt. Het is daarom mogelijk een op maat gemaakt rookgasreiniger te installeren, die alle overige schadelijke stoffen eruit haalt, wat de WKK nog milieuvriendelijker maakt.

Voor vragen kunt u bellen naar +31 (0)6 278 98 936 of een e-mail sturen naar info@redunox.com. Een bericht achterlaten via ons contactformulier kan uiteraard ook. Wij helpen u graag verder!

Rookgasreiniging op maat voor WKK installaties / verbrandingsmotoren

rookgasreiniging-op-maat-wkk

ReduNOx B.V. is expert in rookgasreiniging. Wij bouwen de rookgasreiniger op de WKK (warmtekrachtkoppeling) installatie en niet eromheen. U kunt bij ons ook terecht voor WKK onderhoud, biogasmotoren en stortgas motoren.