Redunox Rookgasreiniging op maat!
Rookgasafvoer verbrandingsmotoren
WKK voor kwekers

WKK voor kwekers

Hoe werkt WKK voor kwekers?

Een WKK installatie levert warmte, CO2 en elektriciteit. Dit gebeurd door gas te verbranden. Dankzij de warmte en CO2 die hierbij vrijkomen kunnen de planten binnen een kwekerij groeien. Tevens kan de elektriciteit wat vrijkomt door het opwekken van de warmte worden terug geleverd aan het net, waardoor tig huishoudens per jaar van stroom kunnen worden voorzien. Win-win!

Voordelen van een warmtekrachtkoppeling

Voor elke kweker / glastuinbedrijf heeft het gebruik van een WWK voordelen. De afvalproducten die bij het gebruik van een WKK ontstaan, denk hierbij aan de vrijgekomen warmte en de geproduceerde CO2, worden als meststof gebruikt voor de planten. Een WKK voor kwekers is dan ook aan te raden.

Dankzij het feit dat er twee systemen zijn samengevoegd tot één systeem hoeven er geen aparte systemen te draaien. Dit scheelt enorm in het energieverbruik, wat normaliter tot een flinke besparing zal leiden. Tevens brengt een WWK de CO2 aardig naar beneden, wat weer goed is voor het milieu.

Rookgasreiniger

Hoewel een WKK al een stuk duurzamer is, gebruikt het wel een verbrandingsmotor, wat ervoor zorgt dat er rookgas met schadelijke stoffen vrij komt. Het is daarom mogelijk een op maat gemaakt rookgasreiniger te installeren, die alle overige schadelijke stoffen eruit haalt, wat de WKK nog milieuvriendelijker maakt.

Voor vragen kunt u bellen naar +31 (0)6 278 98 936 of een e-mail sturen naar info@redunox.com. Een bericht achterlaten via ons contactformulier kan uiteraard ook. Wij helpen u graag verder!

Rookgasreiniging op maat voor WKK installaties / verbrandingsmotoren

rookgasreiniging-op-maat-wkk

ReduNOx B.V. is expert in rookgasreiniging. Wij bouwen de rookgasreiniger op de WKK (warmtekrachtkoppeling) installatie en niet eromheen. U kunt bij ons ook terecht voor WKK onderhoud, biogasmotoren en stortgas motoren.