Redunox Rookgasreiniging op maat!
Rookgasafvoer verbrandingsmotoren
Voordelen van een rookgasreiniger

Voordelen van een rookgasreiniger

Wij krijgen vaak de vraag: wat zijn de voordelen van een rookgasreiniger? Dit leggen wij natuurlijk graag aan u uit. Een rookgasreiniger is een warmtekrachtkoppeling die werkt door het gebruik van een motor. Deze motor loopt op een bepaalde brandstof. Tijdens het verbrandingsproces komen daarom ook rookgassen vrij. Een rookgasreiniger loodst de vrijgekomen gassen op een verantwoorde manier naar de uitgang. Wij vertellen u graag meer over de voordelen en mogelijkheden van dit systeem.

Wat doet een rookgasreiniger?

Een rookgasreiniger zorgt ervoor dat vrijgekomen rookgassen op een veilige manier naar buiten worden geleid. Deze rookgassen bestaan namelijk uit schadelijke stoffen en onvolledig verbrande koolwaterstoffen. Om de hoeveelheid schadelijke stoffen die in het milieu komen te beperken, is het belangrijk om een goed rookgasreinigingssysteem aan te leggen. Met een dergelijk systeem worden schadelijke componenten omgezet in onschadelijke stoffen zoals stikstof, koolstofdioxide, en water.

Duurzaamheid

Een rookgasreiniger is heel milieuvriendelijk. Daarom gebruiken bijvoorbeeld tuinbouwbedrijven een rookgasreiniger om hun kassen te bemesten. Dit gebeurt door middel van CO2. Met een warmtekrachtkoppeling is het mogelijk om hogere concentraties CO2 in een kas te realiseren. Het is namelijk van belang dat de kassen van verse lucht worden voorzien. Dit kan vooral in de zomer veel voordelen hebben. Het is dus niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook de groei van planten in kassen bevorderen.

Installatie van een rookgasreiniger

Een rookgasafvoer installatie en reiniging moet aan strenge eisen voldoen. Deze eisen staan in het Activiteitenbesluit Milieubeheer 3.2.1. In dit besluit staat de emissiegrenswaarden van kleine en middelgrote stookinstallaties. Het is dus belangrijk dat uw WKK op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Wij zijn hierin gespecialiseerd. Wij staan dan ook voor u klaar en installeren de rookgasreiniger wanneer u deze bij ons besteld.

Meer informatie? Neem contact op!

Hebt u interesse in het laten installeren van een rookgasreiniger of heeft u vragen over de voordelen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder met professioneel advies op maat.

Rookgasreiniging op maat voor WKK installaties / verbrandingsmotoren

rookgasreiniging-op-maat-wkk

ReduNOx B.V. is expert in rookgasreiniging. Wij bouwen de rookgasreiniger op de WKK (warmtekrachtkoppeling) installatie en niet eromheen. U kunt bij ons ook terecht voor WKK onderhoud, biogasmotoren en stortgas motoren.