Redunox Rookgasreiniging op maat!
Rookgasafvoer verbrandingsmotoren
Generatorinspecties

Het uitvoeren van generatorinspecties

Wanneer u een WKK installatie en/of rookgasreiniger heeft, dan is het van belang dat u deze goed onderhoudt. ReduNOx levert verschillende diensten die helpen uw WKK of rookgasreiniger goed te onderhouden. Hierbij kunt u denken aan het oplossen van storingen, elektrisch onderhoud en oliebemonstering. Daarnaast is ReduNOx ook gespecialiseerd in het uitvoeren van generatorinspecties. Voor alle vormen van onderhoud kunt u bij ReduNOx een onderhoudscontract afsluiten. Hiermee bent u er zeker van dat wij voor u klaar staan wanneer u problemen heeft. Ook zorgen wij voor periodiek onderhoud.

Hoe werkt een generatorinspectie?

Een generatorinspectie kan opgesplitst worden in drie delen:

  • Een inspectie van het elektrotechnische gedeelte van de generator en van het paneel;
  • Beoordelen van systemen;
  • Het instellen van de kleppen en injectoren.

Gedurende de inspectie van het elektrotechnische gedeelte van de generator en van het paneel controleren en testen de vakmensen van ReduNOx alle belangrijke elektrische onderdelen en stellen zij deze af waar nodig. Zo wordt de generator door middel van een speciale test geïnspecteerd, worden de elektrische verbindingen gecontroleerd en worden de regelingen en beveiliging van de generator getoetst. Nadat de generator- en paneelinspectie zijn voltooid, stellen onze specialisten een rapport op, waarin onze bevindingen nauwkeurig worden beschreven. Op deze manier kunt u precies zien wat de staat van uw generator is.

Verder bekijken en beoordelen onze specialisten ook de generatormotor zelf, inclusief het koelwatersysteem, het ventilatiesysteem en het uitlaatsysteem.

Tot slot dienen bij alle generatormotoren de kleppen en injectoren na een bepaald aantal draaiuren te worden afgesteld. Wanneer dit aantal draaiuren is bereikt, is afhankelijk van het motortype. De specialisten van ReduNOx weten per motorsoort exact wanneer het tijd is om de kleppen en injectoren af te stellen en kunnen dit vervolgens ook voor u uitvoeren.

Voordelen van een generatorinspectie

Het laten uitvoeren van een generatorinspectie en het daarbij afstellen van elektrische delen, kleppen en injectoren, heeft meerdere voordelen. Het zorgt ervoor dat:

  • Stilstand van uw generator wordt voorkomen;
  • Uw generator langer meegaat;
  • De onderhoudskosten aan uw generator laag blijven;
  • Het brandstofgebruik minimaal is;
  • Het rendement optimaal is;
  • De schadelijke uitstoot minimaal is.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over generatorinspecties of bent u benieuwd naar onze andere werkzaamheden met betrekking tot onderhoud en storingen? Neem dan gerust contact op met ReduNOx. U kunt uiteraard ook een e-mail sturen naar info@redunox.com of bellen naar +31 (0)6 278 98 936.

Rookgasreiniging op maat voor WKK installaties / verbrandingsmotoren

rookgasreiniging-op-maat-wkk

ReduNOx B.V. is expert in rookgasreiniging. Wij bouwen de rookgasreiniger op de WKK (warmtekrachtkoppeling) installatie en niet eromheen. U kunt bij ons ook terecht voor WKK onderhoud, biogasmotoren en stortgas motoren.