Redunox Rookgasreiniging op maat!
Rookgasafvoer verbrandingsmotoren
Mogelijkheden van een SCR-systeem

Mogelijkheden van een SCR-systeem

Bij het gebruik van een warmtekrachtkoppeling komen er schadelijke stoffen vrij. Deze stoffen zijn schadelijk voor zowel mensen die in de ruimte werken als voor het milieu. ReduNOx biedt daarom een rookgasreiniger op maat aan, deze kan de schadelijke stoffen omzetten in niet schadelijke stoffen. Een rookgasreiniger kan de schadelijke stoffen omzetten doordat deze gebruik maakt van een SCR-systeem.

Wat is een SCR-systeem?

Door gebruik te maken van een SCR-systeem in een rookgasreiniger wordt de schadelijke stof stikstofoxide (NOx) omgezet in de niet schadelijke stoffen waterdamp en stikstof, zonder oxiden. Ook wel N2, H2O en CO2 genoemd. Dit gebeurt middels een katalysator.

Hoe werkt een SCR-systeem?

Er vinden zich een aantal reacties plaats in een SCR-katalysator. Er wordt een vloeistof geïnjecteerd en zodra deze met de katalysator en stikstofoxide in aanraking komt, ontstaat er een reactie die ervoor zorgt dat de stikstofoxide met 90% afneemt. Hierna is er enkel nog een beetje stikstof, water en koolstofdioxide over. De schadelijke stoffen zijn zo dus omgezet in niet schadelijke stoffen.

ReduNOx levert rookgasreinigers op maat

ReduNOx bouwt de rookgasreiniger op de WKK en niet eromheen. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste technieken, doordat wij veel kennis en ervaring hebben opgedaan gedurende de afgelopen jaren. Zo stemmen wij de opbouw van het paneel af op de manier dat u het fijnste vindt, wij leveren echt maatwerk. Met een goede rookgasreiniger bevordert u de bedrijfscontinuïteit. Om alles zo makkelijk mogelijk te maken voor u regelen wij ook het onderhoud en eventuele reparaties die nodig zijn.

Heeft u interesse in een rookgasreiniger van ReduNOx?

Als u graag de schadelijke uitstoot van gassen sterk wilt verminderen kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden en u een rookgasreiniger op maat aanbieden. Neem daarom nu contact met ons op en wij komen spoedig bij u terug.

Rookgasreiniging op maat voor WKK installaties / verbrandingsmotoren

rookgasreiniging-op-maat-wkk

ReduNOx B.V. is expert in rookgasreiniging. Wij bouwen de rookgasreiniger op de WKK (warmtekrachtkoppeling) installatie en niet eromheen. U kunt bij ons ook terecht voor WKK onderhoud, biogasmotoren en stortgas motoren.